Регистрация
Повече опции

Допълнителна информация

Село Костел се намира в живописния Еленски Балкан в подножието на връх Голяма Турла, на 15 км от град Елена. Непосредствено до селото минава река Костелска, която извира от резерват Бяла Крава.
Кристално чистите й води са обитавани от планинска пъстърва, което предоставя възможност за планински риболов.
От селото тръгват много еко - пътеки, подходящи за любителите на планински туризъм. Девствената красота и прохладата на Еленския Балкан ще ви накарат да забравите забързания ритъм на големия град. Прекрасните условия на хотела са предпоставка за Вашата спокойна и пълноценна лятна или зимна почивка.

За любителите на планинския и пешеходен туризъм в региона има изградени многобройни туристически маршрути и еко - пътеки, които разкриват прелестите на дивната старопланинска природа.
Почитателите на риболова ще могат да се радват на богат улов във водите на язовир Йовковци, река Костелска. За любителите на конните спортове в околността има изградени конни бази. В региона са съхранени в автентичен вид много църкви и манастири, някои от тях с национално значение – символ на будния възрожденски дух на еленчани, жив и до днес. Такива са църквата „Свети Никола” и „Успение на Пресвета Богородица” в Елена, Капиновски манастир, Марянски, Плаковски манастир, църквата „Свети Великомъченик Димитрий” – с. Костел.

Хотелски Комплекс "Костел Палас" е разположен на брега на реката.
Комплексът разполага с 9 двойни стаи, 2 мезонета, 1 президентски апартамент. Всяка стая е уютно и модерно оборудвана с телевизор, хладилник, самостоятелен санитарен възел, тераса с прекрасен изглед към планината.
В механата на хотела можете да се докоснете до традиционно българското с ястия от националната кухня, отбрана селекция качествени вина и ракии. Само тук можете да се насладите на характерните за Еленския край ястия и специалитети, приготвени по традиционен начин – "Сач Костел", Салата "Костел", Специалитет на майстора, Пъстърва по Костелски.

Избягайте от стреса и се отдайте на заслужена почивка сред красотата на Еленския балкан!





Оферти за почивка от Хотел Костел Палас