Регистрация
Повече опции

Допълнителна информация


Замъка Хорлог е сгушен в полите на три заобикалящи го защитени местности, надпреварващи се по богатството на своето биоразнообразие.
Разположен е в непосредствена близост до част от Стоте Национални туристически обекта на България /пещера „Дяволското гърло“;„Харамийска“ пещера и “Ягодинска“ пещера/.
Замъка Хорлог е напълно нов - завършен е през декември 2014г. Разполага с 4 апартамента и 5 стаи. Обзавеждането е в "ретро стил". Разполага и със собствен Ресторант с местни и национални ястия.
Замъка Хорлог се намира непосредствено преди началото на китното родопско село-Триград, в местността „Хорлог“, от където всъщност идва и неговото име.
Местността „Хорлог“ , в която се намира пещера „Дяволското гърло“ е известна най вече с легендата за подземното царство, чията порта се крие някъде в пещера “Дяволското гърло“ и е най-прекия път до Ада. Именно от там Орфей се спуска до подземното царство на Хадес, за да спаси любимата си Евредика.
Безброй екопътеки могат да Ви отведат до не по-малко чудати и странни места – Защитена местност "Чаирите", Резерват "Казаните" , Резерват " Шабаница" , Резерват "Кастраклий", Местност „Триград-Мурсалица“, Селище „Чамла“.
През последните години с.Триград развива орнитологичен туризъм.В района се срещат изчезващи птици като скалолазка и сокол скитник, орли и други, обясняват спелеолози.Ежегодно в Триград пристигат групи от различни европейски страни, за да наблюдават редките видове птици. Около 40% от туристите в района на Триград през лятото са чужденци.През района преминават и групи за биоложки туризъм, привлечени от наличието на над 20 ендемита – силивряк /Орфеево цвете/, мурсалски чай, родопска ръж, блатен плаун и др.

ЗАМЪКА ХОРЛОГ предлага на своите гости:
-приготвяне на родопски специалитети по предварителна заявка;
- множество екопътеки с различно ниво на проходимост;
- възможност за директно наблюдение на изключително рядката птица "скалолазка" едва на 500м.от Хотела;
- възможност за наблюдение на характерни за региона животински представители директно от балкона на хотела /дива коза,сърна, а понякога дори и мечка/;
- възможност за практикуване на йога в местността "Хорлог", за която се вярва,че е енергиен портал към неземни измерения;
- ослепителни природни гледки;
- атрактивни дестинации за любителите на пещерния туризъм;
- екстремни преживявания /лифта на „Тарзан“; разходка с лодка пред
портита на Ада; офроуд разходки до местности „Дяволски поглед“, „Орлово Око“,“Чаирски езера“ и други; „Виа ферата“ /изкачване по стръмен каменен път/ до Харамийска пещера;
- в непосредствена близост до музей на мечката и музей на рибата;
- велосипеди под наем;
- условия за лов и риболов;
- конна езда;
-офроуд разходки до местности-„Орлово око“, „Вълчи камък“, „Чаирски езера“, „Пияната гора“ и други
- вкусни родопски и други национални ястия;
-уютна атмосфера създадена от интересното архитектурно изпълнението на сградата с визия на замък и от пленителния вътрешен интериор.



Оферти за почивка от Хотел Хорлог