Регистрация
Повече опции

Допълнителна информация

Самостоятелна къща на 10 км. от гр. Троян .Разположена е в централната част на Троянския балкан , където природата и климата са чудесни през всички сезони на годината. Подходяща е за краткотраен и дълготраен отдих за семейни празници, уикенди или почивка в прегръдките на Троянския Балкан.
Първият контакт на гостите е с големия зелен двор с цветна градина , детска площадка и басейн през лятото, както и няколкото кътчета с различни масички из двора, на слънчево за сутрешно кафе и на прохлада за следобеден аператив - разбира се с Троянска сливова , както и барбекю за романтични вечери и вкусна скара приготвена от вас.
През студените месеци удобството на Вашата почивка е гарантирано от уютно обзаведена механа с автентична камина, битов кът с обзаведена кухня. Тук е и мястото да експериментирате своите кулинарни способности да готвите на открито огнище върху жарта в Троянски глинени съдове –гърнета и гювечи .
Разполагате с добре оборудван кухненски бокс-ел.печка , скара, хладилник, кафе машина за шварц и експресо, ел.кана, фритюрник, тостер , прибори и чаши.
За празници и тържества домакините предлагат храна по предварителна заявка, както и специална украса и изненади.
Възможност за нощувка до 10 човека- два санитарни възела, 3 спални.
Тук може да откриете истинското място за отмора и релаксация сред тишина, спокойствие и чист въздух. Имате възможност за наблюдение и демонстрации на местният занаят - грънчарство, както и домашни рецепти за варене на троянска сливова ракия и дегустация.
Много тихи игри и възможност за контакт с домашни животни.
За вашето развлечение туристически и велосипедни походи по маркирани маршрути в местността , пикници, гъбарство, билки и диворастящи плодове.
Разходка в Стара планина и възможност за походи до Национален парк "Централен Балкан" и резервата "Северен Джендем" с подсигурен планински водач.
Еко пътеки Беклемето, Видимско пръскало в гр.Априлци,
по пътя на еделвайса в с.Чифлик и еко пътека , скални феномени и водопадите в с. Крушуна .
В разстояние от 20-30 км. от къщата се намира Троянският Манастир , минералните басейни в с. Чифлик и с. Шипково, яз. Сопот с възможност за риболов, както и конна база , през зимата ски писта и безброй места за туризъм , разходки.
Забележителности на град Троян са музей на занаятите, и галерия „Серякова къща” Всяка година на последната събота на м. септември се празнува празника на троянската сливова ракия, а на 14 октомври Петковден е празника на града.
www.relaxation.hit.bg



Оферти за почивка от къща за отдих Илиян