Регистрация
Повече опции

Допълнителна информация

Вила Веникула е разположена на южен склон с пряк изглед към Ботев връх и централното било на Стара планина в село Ловнидол, на 11 км. от гр. Севлиево, 18 км. от гр. Габрово, 20 км. Дряново и 30 км. от гр. Велико Търново. Уникалното на Вила Веникула е кристално чистият въздух, получен от течение на въздуха по протежението на северния склон на планината Стражите (предпланина на Стара Планина). Тук отсътствуват мъгли, което прави Вилата особено добра за почивка на хора, страдащи от заболявания на дихателната система. Климатът е планински, вилата е разположена на 500 метра надморска височина. Вечерите са прохладни, дори и в най- жежкото лято.
Вила Веникула разполага с 4 спални помещения. Три от тях са с двойни легла и едната спалня е с две единични легла. Къщата за гости разполага с механа до 18 човека и селско огнище. Баните и тоалетните са на всеки етаж.
Деца до 6 години се настаняват безплатно, при повече от 3 нощувки- 10% намаление на цената.
Обширното дворно място от около 6 декара предлага уюта за почивка, отдих от натовареното ежедневие и отпускане на нервите сред много простор и зеленина.
За игрите на Вашите малки деца е оборудована детска площадка.
Удоволствие е да поседите и послушате ромула на водната каскада, през която, скрита от надвисналите храстчета, протича през 3 езерца прозрачно чиста вода.
През летния период е инсталиран басеин.
В средата на двора има летен кът с барбекю, където можете да приготвите скара на открито.
Всеки може да си откъсне плод от многобройните овощни дървета и лози.
Село Ловнидол е разположено до стар Римски път, водещ от Дунава, през Стара Планина до Одрин и Цариград. Преданието разказва, че днешното село Ловнидол води началото си от старото село Харбалай, разположено източно, на стария римски път. В края на 18 век селото Харбалай било изгорено от турците и жителите му се разбягали. Голяма част от населението се преместило на запад и се заселило около чифлика на бей- аянин, от двете страни на обраслия с гори дол. Името си Ловнидол е получило от дола, по протежение на който е разположено. Във всички стари документи селото е написано като Ломиндол (от думата ломи, рони се- брегът на дола). Постепенно първоначалното име се е изменило на Ловни дол (записано в парусията на Батошевския манастир 1839 година и в парусията на местната църква.
Какви развлечения предлага регионът?
Благоприятното на Вила Веникула е, че е разположена в автентично българско село, което е както в подножието на Балкана, така и на близко разстояние от четири града - Велико Търново, Габрово, Дряново и Севлиево. Регионът предлага множество ПРИРОДНИ И ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:
- в направление Дряново: Дряновски манастир; Пещерата Бачо Киро, Етнографски комплекс Боженци;
- в направление Габрово: Етнографски музей "Етъра"; Соколски манастир; Боженци; вр. Шипка, Местността Узана;
- в направление В. Търново: Царевец; "Самоводска чаршия" във Велико Търново; Арбанаси; Каньонът при с. Емен и водопадът Момин скок;
- в направление Севлиево: Крепост Хоталич, Батошевски манастир "Успение Богородично"; Крушунски водопади, Деветашката пещера, Троянски манастир.
В региона на село Ловнидол: местността Петрова Чука и Паметника на убитите ятаци от селото, Язовирът Градьово, Крепост край село Здравковец; Древно тракийско селище Дискотера край село Скалско; езеро Беляковец, Иванилски водопади.
За по-авантюристично настроените, на 4 км от село Ловнидол се намира КОННА БАЗА Алфа Кентавър, която предлага както свободна конна езда в природата по организирани маршрути от 1 до 7 дни, така и обучение от учители - професионалисти.
Любителите на РИБОЛОВА могат да прекарат деня си на язовир Ловнидол, където освен на риболов с минимално заплащане (2 лв. на пръчка и 5 лв. на килограм вземат улов), могат да се насладят и на студена бира и топла скара на "народни" цени.
Ако обичате да се грижите за ЗДРАВЕТО си, Ви предлагаме едновневни или няколкодневни програми по тибетски ритуали със здравословно хранене от нашия съсед Валентин Тасков - независим консултант по геронтология, физическо укрепване на здравето, студова терапия, балансирано хранене, нетрадиционна медицина, зонова терапия и профилактика с натурален ябълков оцет (при предварително договаряне)
Предлагаме също трансфер до Вила Веникула от градовете: Севлиево, Габрово, Дряново, Велико Търново и Горна Оряховица. При желание от Ваша страна осигуряваме транспорт за времето на пребиваване на Вила Веникула.
Организираме туристически пътувания по Ваше желание и пешеходни разходки с гид.
Можем да Ви осигурим мед, прясно и кисело мляко, яйца, зеленчуци и плодове, чайове, сокове от екологично чистия район на село Ловнидол.
При желание от Ваша страна предлагаме кетеринг от местния ресторант и скара, приготвена на домашно огнище.
В селото има съвременен магазин, от където можете да закупите всички необходими за престоя Ви продукти.
Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.