Регистрация
Повече опции

Допълнителна информация

Вила "Зора" с. Лешница, област Ловеч



Вила "Зора" предлага отлични условия за една спокойна и незабравима почивка с приятна компания в уютна обстановка. Село Лешница е на 6 км. от магистрлата София-Варна, между градовете Ловеч и Троян.

Селото е заобиколено от борови и дъбови гори. Прекрасните полянки, язовирчета и горски пътечки ще Ви доставят истинско удоволствие и наслада от чистия въздух и спокойствие.

Докато децата Ви си играят, Вие ще сте спокойни и с удоволствие ще отпивате изстудената троянска сливова, която любезните домакини предлагат. По Ваше желание през уйкенда ще Ви приготвим боб в гърненце, сланинка на жар, лучничета, мекички и други балканджииски вкусотиики.

Близостта на град Ловеч и град Троян, които се намират на 15 минути път с автомобил предлага посещение на исторически забележителности, музеи, манастири и други като:

- Троянски манастир
- Международна изложба на приложните изкуства - с. Орешак
- Природо-научен музей с. Черни Осъм
- Музей на художествените занаяти - гр. Троян
- крепост Состра
- ранно-християнска базилика - с. Ломец
- язовир - с. Голяма желязна
- ферма за щрауси - с. Брестница
- пещера Съева дупка

В град Ловеч може да посетите Зоопарка, Покритият мост на Кольо Фичето с малки магазинчета и кафененца над река Осъм, красивата гледка към водните огледала, крепостта "Хисаря", стария град "Вароша", домът на първият български космонавт и още много други интересни неща.

На около 50 километра от Вила "Зора" се намират красивите Крушунски водопади и Деветашката пещера, които са невероятни творения на природата.

За любителите на ски спортовете на около 20 километра се намира комплекс "Беклемето" със ски писта и влек. В близост са и минералните извори с лечебни свойства на водата, басейни и СПА центрове в с. Чифлик и с. Шипково.

­

Най-близките забележителности до къща за гости"Зора"с.Лешница в Троянския Балкан