Регистрация
Повече опции

Шарени великденски яйца

Добавена от Админ на 08.04.2015

Шарени великденски яйца

Тази година боядисваме великденските яйца или в четвъртък (9-ти април)или в събота (11-ти април). Не забравяйте, че първото яйце трябва да е червено, символ на Христовата кръв и с него се нацапва лицето на децата за здраве.
Ето няколко начина да боядисаме най-красивите яйца за праника:

*Много стар, но изпитан метод за шарени великденски яйца - на парче памук, капваме най-различни цветове бои и с така напоеното парче памук обвиваме яйцето. Оставяме да постои поне 5 минути и внимателно го отвиваме. Така се получават може би най-шарените яйца.

*Напоследък е много модерно да се боядисват яйцата с техниката на декупажа. Трябват ви само красиви шарени салфетки и лепило. Изрязвате желаната шарка от салфетката, намазвате яйцето с лепило и внимателно поставяте изрязаната салфетка. Получават се не само много красиви, но и доста здрави великденски яйца.

*Доста добър ефект можете да постигнете само с капки олио в боята. Като потопите яйцето в боята с олиото, то става на различни точки, там където е имало контакт с мазнината. И за да се получи още по- ефектно можете последователно да го потопите в няколко различни цвята боя.

*За да получат различни фигурки можете да използвате тиксо. Залепвате тиксо там където искате да се отрази геометричната фигурка и потапяте в боята. После премахвате тиксото и готово! Разбира се, ако искате по-шарено яйце - потопете го пак в различна боя след като сте махнали тиксото.

*С обикновена клечка за уши или четка ще направите яйцата още по-различни. Потопявате клечката в боята и после поставяте резки под формата, която искате да получите - можете да кръстосате линиите или да ги направите вълнообразни. Дайте свобода на въображението си.

*Много интересни яйца се получават с опаковъчния найлон на бобчета, който предпазва чупливи неща. Освен, че е много дразнещ докато не напукаме всички балончета, можем да го използваме да направим яйцата си на точки. Само поставяме желания цвят боя върху найлона и търкулваме яйцето по него.

*Алуминиевото фолио ще свърши чудесна работа за едни абстрактни яйца на петна. Получават се много интересни петна, като всеки цвят си остава самостоятелен и няма преливане на цветовете.Трябва ни само парче фолио, което предварително намачкваме, после го поливаме с боя и слагаме яйцето да постои обвито в него. После повтаряме процедурата с друг цвят.

*По Великден можем да употребим добре остарелите лакове за нокти. В широк съд наливаме вода. Избираме си подходящи цветове лакове за нокти и заповаме да капваме капка в капка от различните цветове. Лакът се разтваря във водата и образува красиви форми. После потапяме яйцето и разтворения лак остава по него. Получават се наистина много красиви фигури.

*Всеобщо познатия метод със стария чорапогащник и листенцата никога няма да остарее. Откъсвате си листенца, не много големи, така че да има достатъчно място за тях върху яйцето. Можете да използвате магданоз, здравец или каквото имате наблизо. Разполагате добре листото и обвивате яйцето с парче от чорапогащник. Стягате хубаво и потапяте в боята.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.