Регистрация
Повече опции

Топ 10 европейски града - интересни идеи за Великденска разходка

Добавена от Админ на 17.03.2015

Топ 10 европейски града - интересни идеи за Великденска разходка

Европа е един от най-красивите континенти в света и страните в него съчетават много традиции и култура.Всеки един турист решил да обиколи Европа трябва да се приготви за едно истинско преживяване ,тъй като може да види замъци и древни исторически руини в центъра на някой процъфтяващ и модерен град.
Вижте и списъка на топ десет на европейските градове.

1 Рим.
Рим ,столицата на Италия е един град с вековна история и култура в който и до ден днешен са запазени много исторически забележителности ,които са красяли града преди хилядолетия.Колизеума ,хълма Палатин и Пантенона са сао част от забележителностите ,които трябва да бъдат видяни.Освен това ,тук има много музеи и художествени галерии ,които биха заинтригували и хората ,които дори ни най-малко не се интересуват от изкуство.


2 Атина.
Атина е столицата на Гърция и е един от най-древните градове на европа.Исторически сведения показват ,че града е бил населяван от над 3000 години ,което го прави най-стария град в Европа.Тук забележителостите дебнат зад всеки ъгъл ,но най-голям акцент се обръща на Храма на Зевс , Кулата на ветровете и Акропола.

3 Париж.
Освен столица на Франция ,Париж е и модната столица на света.Символ на града е Айфеволовата кула от чийто връх се открива спиръща дъха гледка ,която обхваща целия град.Тук се намира и най-големия музей в света ,а именно Лувъра.В него са изложени над 35 000 произведения на изкуството включително и легендарната творба на Леонардо да Винчи Мона лиза.

4 Виена.
Виена е столицата на Австрия и се слави със своята богата духовна култура.Този град събира в себе си повече от сто театри и музеи ,които пазят вековния дух на града.

5 Залцбург.
Залцбург е четвъртия по големина град в Австрия и поради своята красота е включен в световното наследство от ЮНЕСКО.Старата част на града е изградена изцяло в бароков стил ,който е запазен и до днес.В Залцбург се намира и резиденцията на Моцарт , която е превърната в къща музей ,която може да бъде разгледана от всеки турист.

6 Барселона.
Барселона е един град с уникална комбинация между съвременното и традиционното.Тук могат да се видят множество музеи и исторически паметници ,а в следващото време може да се окажете в някои модерен търговски център или заведение в което ще може да опитате традиционна испанска кухня.

7 Берлин.
Берлин е най-големия град в Германия и в момента е един модерен бързоразвиващ се град.Несъмнено Берлинската стена и Райхстага са сред най-известните забележителности на Берлин ,но те не единствени.Тук можете да видите и една от най-старите зоологически градини ,която е придобила международна популярност и подкрепа – Zoologischer Garten.

8 Хелзинки.
Хелзинки е столица на Финландия от 1550г. и е считан за един от най-бързоразвиващите се градове в Северна Европа ,а наскоро е обявен и за един от деветте европейски градове на културата.Този град е известен и със своята екологично чиста и красива природа и несъмнено се нарежда сред първите места за най-чисти градове в света.най-доброто посещения на града е през август ,когато времето е приятно ,а освен това тогава се провеждат и различни фестивали.

9 Рейкявик.
Рейкявик е столица и най-голям град в Исландия.В буквален превод „Рейкявик“ означава „буен залив“.Тук се намира и националния исландски музей ,който съхранява множество артефакти от исландксата и скандинавската култура.

10 Единбург.
Единбург е столица и втори по големина град в Шотландия.Тук нощния живот е жив ,тъй като има редица заведения ,ресторанти и барове.Една от най-големите атракции тук е замъкът Единбург ,както и ботаническата градина ,която е една от най-богатите в Европа.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.