Регистрация
Повече опции

Спокойна почивка на село

Добавена от Админ на 26.05.2015

Спокойна почивка на село

След дълъг поход в планината едно най-приятните места за отдих е уютното селце сгушено в полите на балкана.
Село Рибарица се намира в Тетевенския балкан и ще ви очарова със запазените къщи, сякаш накацали по брега на реката. Из селото се носи духа на старото време на драматични исторически събития. Точно от тук тръгват различни туристически маршрути, които ще ви отведат до хижа "Вежен", "Ехо" и "Георги Бенковски".
Село Хухла е едно диво кътче на края на родината. До него водят безкрайни завои, а селото се крепи на връх Свети Илия. Изкачите ли го ще останете без дъх от гледката открила се пред вас. Близо до Хухла се намира средновековния замък Родостица, където историците твърдят, че е отсядал Цар Калоян.
Село Долно Луково се намира край Ивайловград. Освен приветливи баби, които с огромно желание ще ви разкажат интересни истории от селото, тук ще ви посрещне и уникално по рода си вечно зелено ягодово дърво. Твърди се, че е пренесено от Гърция и е засадено точно пред кметството на селото. То е единственото у нас, а името му идва от формата на плодовете му.
Село Дрен е едно от най-чистите места в България - най-чистия въздух и непокътната красива природа. Въпреки, че се намира само на 5о километра от София, селото е заобиколено от висока борова гора, която го пази от ветрове и наводнения и в близост има и два язовира.
В село Мелница край Елхово ще се натъкнете на странни склани образувания. В местността Дрънчи дупка ще се натъкнете на кръгли камъни, които са като залепнали в скалите. Учените още спорят по върпоса какви са - тракийски символи на слънцето или техни инстументи за мелене на зърно.

В България има още много села, кое от кое по-красиво и изпълнено с история - село Граматиково, Лещен, Сливарово, Бръшлян и много други.
Няма да ви разкажем за всичките, нека любопитството ви заведе там, където ще се чуствате най-уютно.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.