Регистрация
Повече опции

Пролетна умора - борбата с времето

Добавена от Админ на 07.04.2015

Пролетна умора -  борбата с времето

В последно време е много модерно да се говори за пролетна умора и за борбата с нея. Какво всъщност е пролетната умора и наистина ли е толкова трудно да се преборим с нея?

В повечето случаи специалистите описват явлението "пролетна умора" като липса на витамини, реакция на температурните разлики във времето и най-вече на смяната на часовото време. Вярно е, че всичко това има значение - през зимата сме си хапвали продукти с по-малко витамини и сме стояли по-малко време на слънце. Поспивали сме си повечко, тялото е било в покой заради по-краткия ден.
С идването на пролетта се очаква "да се пробудим от тежкия зимен сън" и с пълни сили да започнем всичко на чисто. Преди обаче да се случи това, както при всяко нещо в живота трябва да има период на свикване. Този период обикновено при всеки преминава по различен начин, но през пролетта най-често срещано е чуството на умора и недоспиване.

За да се преборим с чустовото на умора е най-добре първо да намерим време за допълнителе сън така, че да наваксаме изгубеното. Добре е да разнообразим менюто си с храна по-багата на витамини и най-важното - да се подготвим психически за промяната във времето. Да се настроим позитивно, защото позитивните мисли винаги помагат!

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.