Регистрация
Повече опции

Планински преходи с Planinaria.bg

Добавена от Админ на 27.04.2015

Планински преходи с Planinaria.bg

Planinaria.bg предлага най-различни планински маршрути. Ето някои от съботно-неделните им предложения:

ТОП 10 НА БАЛКАНИТЕ - ПИРИН
Траверс на мраморното било

Изкачване на трите върха от "Топ-10 на Балканите", намираци се в Пирин - Вихрен (2914,3 м), Кутело (2908 м) и Бански Суходол (2883,4 м). Преминаване на мраморното било на Пирин с карстовия ръб Кончето! Екзотично пътуване с теснолинейната железница през Рила и Родопите! Възможност за топъл минерален басейн в края на пътуването!

Всички участници получават безплатно книжката "Планински колекции", в която ще поставят печати на изкачените върхове.

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 16,00 часа на Централна автогара София
ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Момчил Цветанов

ПРЕХОДИ: 8-10 часа на ден
ТЕРЕН: планински пътеки, каменисто-скалисти склонове
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 1100-2914 метра.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач, местен транспорт, планинска застраховка за сума от 1000 лв.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: пътуването с обществен транспорт от град София до град Банско и от град Банско до град София, нощувка и храна (заплащат се на място, индивидуално от туристите, съобразно предпочитанията им)

ПОЯСНЕНИЕ: Приблизителната цена на допълнителните разходи (обществен транспорт и нощувки) е около 60-70 лв общо за трите дни.


1 ДЕН
Следобед - пътуване с обществен транспорт (автобус) около 4 часа до град Банско. Пътуване с местен транспорт до района на хижа Вихрен в Пирин планина. Нощувка в хижата.

2 ДЕН
Денят за преминаване на мраморното било на Пирин! Ранно ставане! Пешеходен преход с изкачване на върховете Вихрен, Кутело и Бански Суходол. Преминаване на целия карстов ръб Кончето и преход по билото до седловината под връх Разложки Суходол. Спускане покрай Суходолското езерце до хижа Яворов. Нощувка в хижата.

3 ДЕН
Пешеходен преход до местността Бетоловото, където ни чака местен транспорт. Пътуване с транспорта до град Банско. Желаещите участници могат да отпътуват директно за град София с обществен транспорт (автобуси от автогарата). Нашето "приключение", обаче продължава! Отпътуваме с теснолинейната железница през Рила и Родопите за Тракийската низина! Ще се насладим на едно от най- екзотичните пътувания в България! Пристигаме в град Септември, откъдето можем да отпътуваме с влак за град София. При достатъчно време - възможност за уникална комбинация - похапване в ресторант с топъл минерален басейн до масите :) Отпътуване с за град София (пътуване – около 4 часа). Прогнозно пристигане в Централна жп гара София – около 22,00 часа.

ОСТРИЦA - РЕЗЕРВAТЪТ ЗA ПЛAНИНСКИ ЦВЕТЯ

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 8,30 часа на паркинга пред метростанция "Обеля"
ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Момчил Цветанов

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач, лицензиран транспорт - автобус
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: храна, застраховка

РАЙОН: Планско-Завалска планинска верига, планина Голо бърдо
ПРЕХОДИ: 4-5 часа на ден
ТЕРЕН: планински пътеки, тревисти склонове, гора
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 900-1158 м

1 ДЕН
Пътуване (около 1 час) до изходната точка на прехода. Пешеходен преход в планината Голо бърдо за запознаване с красивите и цветя! Транспортът ще дойде да ни вземе от там, където ни е удобно, така, че сме свободни да обикаляме из планината до насита :) Пътуване с транспорта до град София (метростанция Обеля). Прогнозно пристигане - около 20,00 часа.


Колекция "Българските планини"
ОГРАЖДЕН

Планината Огражден е разположена от двете страни на българо-македонската граница. Най-високият и връх е Огражденец (1747 м) и се намира в македонска територия. В тази екскурзия ще изкачим най-високите върхове в планината - Огражденец 1747 на македонска територия и на българска - Билска чука (1644 м) и панорамния Маркови кладенци (1523 м).

СРЕЩА НА ГРУПАТА: 8,00 часа на паркинга пред метростанция "Обеля"

ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ: Момчил Цветанов

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: професионален планински водач, превос с лицензиран транспорт - автобус
ТЕРЕН: коларски пътища, придвижване без пътека, горски пътеки и поляни, пресичане на река Лебница с газене
Нощувката не е включена в цената и се заплаща на място от самите участници, съобразно предпочитанията им за настаняване.

1 ДЕН
Пътуване до планината Огражден в Р Македония. Пешеходен преход с изкачване на връх Огражденец (1747 м). Пътуване с транспорта и нощувка в подножието на планината.

2 ДЕН
Пътуване България и изкачване на върховете Билска чука и Маркови кладенци. Изкачване на Възможност за посещение на заведение и отпътуване към град София.

Още предстоящи планински преходи тук: http://planinaria.bg/rubbg.php?R=1&RP=5

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.