Регистрация
Повече опции

Красиви маршрути за въздушни спортове

Добавена от Админ на 07.05.2015

Красиви маршрути за въздушни спортове

Красивата българска природа ни е предоставила няколко района, които са перфектни за почитателите на екстремния туризъм.
Един от най-големите приключенски паркове в България - "Шамбала", ще ви посрещне в Средна Стара планина. Тук се намира парк "Централен Блакан" и има условия за най-различни спортове като зобринг, трекинг, планинско колоездене и полети с парапланер.
"Преживяване в небето" е дълъг маршрут в Мъглиж. Преминава през селата Тулово, Ветрен и Дъбово, и крепостта Долненски град. След достигането на Мъглиж следва посещение на манастир „Св. Николай Чудотворец”, „Винишките камъни”, църквите „Св. Богородица” и „Св. Димитър”,
Следващата спирка е в Карлово. Там ни очакват каньонинг в Стара планина, алпийски тролей, летене с делта или парапланер от клуб „Скайномад” и фестивалът на безмоторното летене „Въздухария”, който всяка година привлича хиляди любители на въздушните спортове.
Още един приключенски маршрут е „По историческите върхове на България”. Той не е толкова свързан с въздушните спортове, колкото с пешеходните преходи и обиколка на различните исторически забележителности. Търгва се от Клисура – паметникът на Боримечката и Историческият музей;след това в Енина посещение на църквата „Св. Параскева – Петка Българска” и храм „Св. Вкмч. Георги”, откъдето следва и 4-часов преход до хижа Бузлуджа, с нощувка. Още едно предизвикателство е и прехода през местността Бузлуджа, връх Хаджи Димитър до връх Шипка и до центъра на град Шипка.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.