Регистрация
Повече опции

Един различен музей

Добавена от Админ на 10.06.2015

Един различен музей

Повечето музеи в страната са доста скучни. Разказват интересни истории и пазят ценни находки, но определно са спрели своето развитие.
Музеят на занаятите и приложните изкуства в Троян е различен. Той разказва стари истории по съвременен начин. Освен всичко за Троянската керамична школа и за красивите предмети от най-различен материал, има и прекрасна възстановка на бъкличарска и грънчарска работилница. Интересни са и творенията на някои живописци, до които има послания и истории написани от самите тях.
В сградата на някогашния конак са представени истории от борбите за освобождение на България. Направена е кауша (затворническа килия) по описанието на Захари Стоянов в "Записки по Българските въстания", където всеки желаещ може да влезе.
Специално за децата има кът с керамични предмети за украсяване, археологически кът, пъзели и костюми за различни герои.
От края на миналата година музеят предлага мобилна платформа "Добавена реалност". Благодарение на нея, чрез личното си мобилно устройство всеки посетител на територията на музея получава достъп до приложения, които показват изработката и украсата на занаятчийските изделия.
Музеят на занаятите и приложните изкуства в Троян е отворен за посещение от 9 до 17 часа всеки ден от април до октомври. Зимното работно време е различно, но цената на входа винаги е еднаква - 4 лева за възрастни и 2 лева за ученици, студенти и пенсионери.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.