Регистрация
Повече опции

Великденски празници 2015 - няколко идеи за различна почивка

Добавена от Админ на 19.03.2015

Великденски празници 2015 -  няколко идеи за различна почивка

Тази година Великденските празници ни предлагат четири дни за почивка - от 10-и до 13-ти Април. Ето и няколко различно ситуирани красиви места за семеен отдих и разнообразяване на забързаното ежедневие.

Доспат
Градът е разположен в западните дялове на Родопите и предлага на своите посетители красотата на заобикалящия го планински район, бистрите води на язовир Доспат и много разнообразни места за разходка в близот - Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Триградското и Буйновското ждрело. Живописните гледки, които спират дъха на всеки решил да подиша от чистия въздух на Родопите са безброй, тук ще открите планински поляни, топло отношение и много незабравими мигове.

Копривщица
Ако искате да се върнете назад в миналото и да си припомните как са живели старите българи, това е градът съхранил историята. Тръгвайки от информационния център на града ще обиколите от Площад “20 ти Април” - Ослекова къща – Надгробен паметник “Вечно чакащата майка” – Храм “Успение Богородично” – Къща – музей “Тодор Каблешков” – Мост “Първа пушка” – Етнографски музей “Лютова къща” – Училище на Найден Геров. Като цяло Копривщица е униклано планинско градче,където ще прекарате незбравими мигове в приятна компания.

Велико Търново
Ако решите да се разходите до Старата столица определено няма да се разочаровате. Китното градче ще ви омая с тесните си калдъръмени улички на стария град, величието на Царевец и вкусната храна на уютните заведения. Тук ще срещнете красиви стари къщи, много занаятчии запазили традициите в ножарството, кожухарството, керамиката и други. Една от последните забележителности на града е Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“, известен още като "музеят на восъчните фигури". В него, под формата на скулптури и стенописи са представени исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство.Посетителите могат да се докоснат до богатата история на Търновград като символ на царственост, войнска слава и духовна мощ.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.