Регистрация
Повече опции

АИР БОЖЕНЦИ

Добавена от Админ на 14.04.2015

АИР БОЖЕНЦИ

Архитектурно- историческия резерват Боженци е място, където със сигурност ще се почуствате уютно.
Село Боженци е разположено в средна Стара планина.
Създадено от избягалите от турското нашествие Търновци, селото и до днес е запазило възрожденския дух. Изградено е само от красиви двуетажни къщи, с големи дървени чардаци, а около тях се вият тесни калдъръмени улички.
Почивката тук можете да оползотворите в разходка по някоя от екопътеките, които тръгват от селото, обиколко на къщите-музеи и разбира се в похаване в някой от ресторантите. Тук навсякъде ще ви посрещнат гостоприемно и топло и ще ви нагостят с най-вкусните традиционни български гозби.
Резерват Боженци е част от 100 национални туристически обекта на Български туристически съюз. Всяка година по време на различните празници се прави възстановка на традиционните български обичаи.

Изпрати коментар


от Анонимен
2015-04-15 17:02:53

1

Доволен и щастлив

По Великденските празници отразихме една жестока по4ивка в боженци4сезона .Опцията 1къща за едно семейство е много добро решение за почивка в самостоятелна къща.Ние се устроихме с къщата за гости -"Вичевата къща" от боженци4сезона -1семейство=1къща/или обратното/ Все пак има хора които с европари създават нещо хубаво и полезно. Благодарим и до скоро, нали идва Георгьов ден