Регистрация
Повече опции

Допълнителна информация

Андоновата къща за гости се намира в село Везенково - на 18 км от Сунгурларе, 15-30 км от Медвен, Жеравна и Котел, и 90 км от Бургас - в Стара планина, край река Камчия

Андоновата къща и къщите в Жеравна - на 29 км. от Везенково - са сродни, но и взаимнодопълващи се туристически продукти. Калдаръмът на Жеравна плюс възможностите на големия двор към Андоновата къща...
Къщата е съчетание от стил и комфорт, а големият двор и минаващият край него поток позволяват редица възможности, включително дълбоко потапяне сред природата. Екологичната насоченост е ярко изразена
Трифон Зарезан е официален празник в община Сунгурларе. В града има музей на лозарството и винарството.
Андоновата къща за гости предлага три стаи и едно апартаментче, от които две са с категория 2 звезди и 2 с категория - 3 звезди. За стаите от по-високата категория е характерно богатото насищане с детайли. Капацитетът на къщата е 8+3 (8+6) легла.

Извън къщата има трапезария, позволяваща самостоятелно приготвяне на храна. Местата за сядане в нея съответстват на разгърнатия капацитет на къщата. Трапезарията е тип "механа" - с дърво и камък, камина, богат набор битови детайли, пълен комплект кухненско оборудване и посуда, билки.

Отопление: в стаите е парно, в апартамента - печка тип камина.

Телевизия - във всички стаи, включително и в механата - цифрова.

Възможност за ползване на Интернет и библиотека.

Във всяка стая има кошница с лавандула.

В двора: паркинг, люлка с възглавници, шезлонги; декоративна, овощна и зеленчукова градини и ливада с животни; големината и релефът на двора позволяват различни физкултурни занимания, включително спускане със ски и шейни. Гири за гимнастика.

Други възможности: риболов, лов, преходи до калетата и други местности, екскурзии до Жеравна, Котел и Сунгурларе; комбиниране с отдих на морето.

Можете да разгледате етнографския музей на Вънда, отворен за посещения през топлата част на годината.

Възможност за изпълнения на гайда и акордеон от Райчо и Ганчо.

Възможност за дегустация и покупка на качествени вина от реномирани частни винопроизводители от Сунгурларе и региона.

Животните в двора на Андоновата къща са във висока степен щастливи. Но тяхното щастие може да бъде по-пълно ако по радиото можеха да чуят поздрави от рода на: Семейство Даскалови от София приветства госпожица Жозефина от овчето стадо към Андоновата къща във Везенково с "Малка нощна музика". Или: Професор Духовников поздравява биологичната група с лидер Петльо към Андоновата къща с "Мечтание" от Шуман.

Хан Крум Страшний може би е напоил коня си в потока край двора на Андоновата къща преди да започне битката с Никифор.


Най-близките забележителности до Андоновата къща