Регистрация
Повече опции

Романтични места в България - незабравимите любовни легенди

Добавена от Админ на 07.04.2015

Романтични места в България -  незабравимите любовни легенди

В България има много романтични места, но там, където легендата разказва за силната обич на двама, винаги се носи някаква приятна тръпка във въздуха, която те кара да настръхнеш.

Едно такова място е "Любовната чешма" в Трявна. Красива бяла мраморна чешма с пейка до нея и историята за любовта на двама. Не се знае, кои са истинските герои в историята, може би са се изгубили в препредаването на случката, но пък традицията повелява да си пийнете вода и да седнете на пейката. Пък какво точно, ще ви сполети, не се знае...

Каменната сватба край Кърджали е място, където скалите разкват тъжната любовна история на една несбъдната мечта. Легендата разказва за любовта на млад момък, който се влюбил в девойка от съседното село. Откупили девойката и тръгнали да се женят. Вдигнали голяма сватба, но по време на сватбата, свекърът видял красивото лице на булката и нечисти помисли нахлули в главата му. Като видяла какво се случва Майката-природа се разфучала и вкаменила цялата сватба. Затова сега като отидете там, ще видите две стройни високи скали в красиви цветове, завинаги да стоят една до друга.

Едно по-различно романтично място е Владишкия мост във Велико Търново. Представете си стар дървен мост, който свързва двете махали на стария град. Под вас буйните води на река Янтра, пред вас хълма на Царевец, старите къщи и красивата гледка. На владишкия мост можете да закачите катинар на любовта и да хвърлите ключа, за да не се разделяте никога с любимия човек.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.