Регистрация
Повече опции

Неповторими градове в Европа

Добавена от Админ на 30.04.2015

Неповторими градове в Европа

1. На първо място в нашата класация попада град Задар в Хърватия. Може би един от малко познатите градове, но е пълен както с атрактивни места за разглеждане, така и с много барове и заведения за хранене. Има страхотен климат и е разположен на брега на морето - какво повече му трябва на човек.

2. Друго място, което привлече вниманието ни е град Печ в Унгария. Въпреки, че е един от най-големите унгарски градове, не успява да привлече достатъчно вниманието на туристите. Дори е спечелил награда за Европейска столица на културата през 2010 година. Печ е интересен град, защото предлага бързи екзкурзии до Хърватия и Сърбия, има много красиви стари сгради, прекрасни места за отмора и цените са много под европейския стандарт.

3. Дробета - Турну Северин е пълен с история град в Румъния. Разположен на брега на река Дунав и на един хвърлей от Сърбия. Има приятна горичка, хиляди места за отдих, много забележителности, стари сгради и красиви улици.

4. Столицата на Словакия - Братислава определено е място, което със сигурност трябва да посетите. Уникални архитектурни творения и невероятни места. Особено вечер-романтика от светлините на града и гледката отвисоко.

5. Малкият град Лаутербрунен в Швейцария също попада в нашата класация. Интересното за него е, че половината население на града е от необвързани хора. Кой знае? Може да намерите любовта там...

6. Североизточното италианско градче Падуа ще ви очарова! Веднага ще се влюбите в малкте тесни улички и високи сгради. Много романтично място, което няма да ви остави безразлични.

7. Торун е град в Полша с невроятно разположение. Изграден е от готически катедрали и къщи, които са успели да се запазят през Втората световна война.

8. Анеси е наричан още френската Венеция. Град от малки къщички около реката-канал Тиу. Известен със замъкът Пале дьо Лил (Palais de l'Isle). Той е изграден като крепост в река Тиу (Thiou), която е известна с това, че е една от най-късите реки в страната.

Гледки от неповторимите градове можете да видите тук: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.914048701984822.1073741837.144232992299734&type=1

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.