Регистрация
Повече опции

Невероятните творения на природата по света

Добавена от Админ на 24.04.2015

Невероятните творения на природата по света

Навсякъде по света природата е създала най-различни чудеса. В различна форма, големина и цвят, всички те показват на хората невероятните възможности на Майката природа.

Пустинята Каракум в Туркменистан пази едно най-странните места на планетата. Наричат го "вратата към ада" - дупка в земята с размери 25 метра дълбочина и диаметър около 70м. Преди много години изследователи отишли в пустинята да търсят природен газ и когато започнали да пробиват, земята под тях се срутила и се появила тази огромна пещера. Днес вратата към ада привлича доста любопитни погледи въпреки, че не е много известна туристическа дестинация.

Сигурно няма човек, който да не е чувал за Памуккале (Замък от памук). Приказно бялата природна забележителност е следствие от многото заметресения преди години в Турция, които са позволили извирането на мощни горещи извори с богата на калциев карбонат вода. Казват, че водата е много лечебна, но влизането в нея е забрането, тъй като Памуккале е част от списъка на ЮНЕСКО.

Моераки - това е странното име на най-странните камъни, които съществуват. Те са големи и сферични и имат лабиринти от каналчета по цялата си повърхност. Намират се на плажа Коекохе в Нова Зеландия и се твърди, че са следствие от седиментни наноси, натрупани около ядро на морското дъно. Предизвикват голям интерес и с големия си обем - някои тежат няколко тона и имат диаметър около 3 метра.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.