Регистрация
Повече опции

Най-страхотните места за риболов!

Добавена от Админ на 23.04.2015

Най-страхотните места за риболов!

Освен с красивите си планини, България е известна и с невероятните си места за риболов. Едва ли ще успеем да разкажем за всичките необятни язовири пръснати из милата ни родина, но ще се опитаме да ви разкажем за част от тях.

Най-дългият язовир у нас е Ивайловград. Басейнът на язовира е голям и се простира на територията на общините Маджарово, Любимец и Крумовград. Всяка година тук се провежда финалът на Републиканската регата по кану-каяк, а дългата 64 километра брегова ивица дава възможност на всеки запален рибар да улови някоя интересна риба. В язовира има голямо разнообразие на видове - сом, шаран, бяла риба, костур, кефал, червеноперка, уклей и други.

Много посещаван от риболовците е язовир Жребчево. Разположен е в красивата местност между селата Баня и Асеновец. Както и някои други язоври у нас, язовирът пази под водите си цяло село. Именно на потопеното под него село е кръстен - Жребчево. През летните месеци, когато спадне нивото на водата се виждат кръста на селската черква и покривте на къщите.

Язовир Тича има най-голямата язовирна обиколка в страната - над 100 километра. Освен с възможността да се насладите на красивата природа около него, язовирът е богат и на платика, шаран, сом, каракуда, червеноперка, кефал и бяла риба.

Един от най-красивите язовири у нас е Въча. С огромната си язовирна стена, необятните си гористи брегове и красиви сини води няма как да не ви накара да се влюбите в него. Разположен е в района на Родопите, по поречието на река Въча, на границата между Област Пловдив, Област Смолян и Област Пазарджик и е част от каскадата Доспат-Въча.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.