Регистрация
Повече опции

Най-красивите планини в света

Добавена от Админ на 15.04.2015

Най-красивите планини в света

Навсякъде по света природата е създала невероятни картини, които спират дъха ни и се стремим да станем част от тях, за да усетим недосегаемостта им. Ето някои от избраните за най-красиви планини в света.

Матерхорн, Швейцария
Швейцарските Алпи са невероятни, но ако веднъж зърнете Матерхорн, никога няма да забравите гледката. Това е една от най-красивите планини - с форма наподобяваща пирамида, с много стръмни върхове и красиво изваяни хребети. Има две отделни връхни точки, на разстояние от 100 метра, едната се намира на швейцарска, другата на италиянска територия.
Ако се чудите откъде ви е познат, спомнете си опаквоката на шоколада Тоблерон, на която е изрисуван.

Денали, Аляска
Наистина внушителна планина! Казват, че ако застанете в подножието й ще се почуствате закриляни от Боговете. По размери е по-малка от Еверест, 6 194 метра. Денали е национален парк и резерват. Разкрива една невероятна гледка на заснежени върхове, ледници, масивна планинска верига и напред широкообхватна панорама на тайга и субарктическа тундра.

Хуана Пикчу, Перу
Една напълно естествена планина, която наподобява дом на древна цивилизация. Всъщност няма човек, който да не е чувал за намиращия се в подножието й град Мачу Пикчу,както и за невероятната гледка, дъвченето на кока по време на изкачването й и незабравимите преживявания в Перу.


Тре Чиме ди Лаваредо, Италия
Със сигурност една от най-забелжителните планини в света. Трите върха на планината с височина 2999 метра, заповат директно от земята и много приличат на кули. Напълно естествените им форми погледнати отдалеч могат да бъдат сбъркани с кули.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.