Регистрация
Повече опции

Мисия с деца на планина!

Добавена от Админ на 26.03.2015

Мисия с деца на планина!

Възможно ли е това?
Първо трябва да подберете маршрут подходящ за деца. Избягвайте стръмните склонове и най-добре изберете някоя живописна равна пътека. А за да направите разходката още по-инетересна, проучете добре маршрута, който сте избрали. Възможно е в местността да има прелитащи птици или защитени растителни видове или дори инетересни легенди, с които да възхитите детото. Не забравяйте, че тръгвайки с дете в планината трябва задължително да напълните раницата със слънцезащитен лосион, кърпички, сандвичи,плод и якенца ако захладнее.

Ако по време на разходката слушате само децата си, едва ли ще стигнете далеч, но ако не ги слушате - пак. Направете така, че разходката да се превърне в игра за тях. Накарайте ги са да станат част от нея. Разкажете им за какво служи маркировката на пътеката, помогнете им да я открият и ги насърчавайте да я намерят първи. Опишете им всичко, което виждат! Разкажете им за различните билки и цветя, обяснете им звуците на животните, направете така, че да не им доскучее. Задържането на вниманието на децата е трудоемко, но е по-лесно да се поставите на тяхно място и да си припомните какви странни нещица са ви били инетресни, когато сте били на техните години.
Докато се разхождате, можете да съберете различни клонки, шишарки, къщички на охлюви и всякакви други, които да занесете вкъщи и в последствие да оцветите заедно с детето.

Важно е и сигурно много ще ви учуди, но децата вървят по-добре когато са в група. Тръгвайки с групичка деца, няма да ви се наложи да ги носите или да спирате постоянно. Когато са в група, децата подражават едно на друго, особено ако има по-големи деца и дори успяват да се забавляват самостоятелно.

Вие най-добре познавате възможностите на вашето дете и имайки предвид нашите съвети, със сигурност ще успеете да си прекарате страхотно в планината!

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.