Регистрация
Повече опции

Любопитни места

Добавена от Админ на 08.06.2015

Любопитни места

Има места в България, които остават далеч от обективите на посетителите. Те не са включени в класации, но заслужават да се видят.

Едно такова място е "Орлово гнездо". Малка къщичка, сякаш кацнала върху скалите над Лакатник. Няма как да не сте я забелязали минавайки през Искърското дефиле. Построена е на 300 метра над река Искър, а до нея можете да стигнете само при завидни познания в алпинизма.Посторена е през 1938г., но е обновена през 2000 година от група ентусиасти. Заслона за алпинисти "Орлово гнездо" е част от природен парк „Врачански Балкан“ и покрай него минава екопътека, която отвежда до пещерата „Темната дупка“.

Тунелът на пътя за село Любовище също е част от любопитните места в България. Село Любовище се намира на 7 километра от град Мелник и малко встрани от познатите туристически маршрути. Нестандартният тунел е единствения път , който свързва селото със света около него, а странното при него е, че пътят минава през един от многото „мелове“ в района (пирамидални образувания от пясъчно-глинести скали).

Водопадът "Момин скок" е едно красиво и много романтично място. Намира се в Еменския каньон, и е "кулминацията" на Еменската екопътека. Подходящо място е както за пикник с любимия човек, така и за забавна разходка с приятели. Водопадът е най-красив през пролетта, когато реката е най-пълноводна. До него има малък залив с каменист плаж и малка пещера, които създават невероятна обстановка.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.