Регистрация
Повече опции

Летен оперен фестивал „Сцена на вековете” 2011

Добавена от Админ на 28.07.2011

Летен оперен фестивал „Сцена на вековете” 2011

За шеста поредна година във Велико Търново ще се проведе летния оперен фестивал „Сцена на вековете”. Зрителите ще могат да видят оперите „Атила” от Джузепе Верди и „Лакме” от Делиб и балетните спектакли „Дамата с камелиите” и „Зорба гъркът”. Операта Атила ще бъде представена три пъти от Софийската опера на 29, 30 и 31 юли, а операта „Лакме” на 5, 6 и 7 август. Балет Арабеск ще представи „Дамата с камелиите” на 2 август, а 3 август „Зорба гъркът”. Всички представления започват от 21 часа, а местата се заемат до 20:50 часа.
Вече втора година посетителите на фестивала и гостите на Велико Търново ще могат да наблюдават исторически средновековни възстановки на хълма Царевец. Ще бъдат представени демонстрации на бойни умения – стрелба с лък, фехтовка, езда, забавления, средновековна музика, моменти от бита и занаяти.
Културният форум се организира от Община Велико Търново и Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов" с партньорството на Софийската опера и балет и подкрепата на Министерство на културата. Спектаклите на Летен фестивал "Сцена на вековете" през 2010 година са посетени от 10 000 зрители. 4000 от тях са туристи чужденци от Русия, Румъния, Великобритания, Испания, Германия, Италия, Франция и Япония.

Изпрати коментар


Няма намерени резултати.