Регистрация
Повече опции

Какво, къде и кога на 6-ти май.

Добавена от Админ на 05.05.2015

Какво, къде и кога на 6-ти май.

Ето как ще бъде отбелязан празника в различните градове на страната:

Велико Търново
19:00 – 20:00 ч.
Паметник „Майка България“
Изпълнения на Духов оркестър при Община Велико Търново

20:00 ч.
Слово на бриг. генерал Тодор Дочев, Началник на НВУ „В. Левски“
Слово на Даниел Панов, Кмет на Община Велико Търново
Празничен благослов, отслужен от Великотърновския митрополит Григорий
Поднасяне на венци и цветя на признателност
Химн на Р България
Празнични илюминации

21:00 ч.
площад „Цар Асен І“
Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“

София
Празничен Водосвет на бойните знамена и Знамената-светини на Българската армия ще бъде отслужен на 6 май в 9.00 ч. пред паметника на Незнайния воин в София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
В 10.00 ч. на площад „Княз Александър I" в София ще започне военният парад. В него ще участват над 500 военнослужещи от Българската армия.
В 12.00 ч. ще бъде извършена тържествена смяна на караула пред Президентството.

Русе
На 6 май традиционно се отбелязва празника на града и ще се състои празнична литургия в храм „Свети Георги“, след което от 11 часа пред Паметника на Свободата ще се проведе церемонията по поднасяне на венци и цветя.
От 15.30 часа, отново на 6 май, кметът Пламен Стоилов ще ориса първото родило се бебе на Деня на Русе. На празника на Русе се предвижда и съпътстваща програма. Сред събитията, които ще създават празнична атмосфера сред русенци са уличен пърформънс със съдействието на музиканти от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, които ще свирят в централната градска част, а чудати приказни герои ще раздават балони на малчуганите.

Асеновград
Асеновград готви големи тържества за 6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Празник на българската армия.
Тази година честването съвпада с Преполовение - 25 дена след Великден. По този повод по традиция ще се проведе литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица от църквата "Св. Богородица Благовещение" през централния площад на Асеновград до Бачковския манастир, разказаха от Община Асеновград. Асеновградчани ще могат да се хваната на "Най-дългото българско хоро" с Илия Луков и танцова формация "Мездра". За любителите на конете пък са организирани демонстрация в базата на околовръстния път.


Изпрати коментар


Няма намерени резултати.