Регистрация
Повече опции

Допълнителна информация

Чамурковата къща се намира само на 3 км от гр. Велико Търново в посока Варна в китното селце Малки Чифлик. Построена през 1904 г., век по-късно къщата е реставрирана много внимателно детайл по детайл, а за интериора са черпени идеи от художници и скулптури. Стените са боядисани с чешки акрилни бои, а цветовете са оформили оранжева,синя,жълта, лилава,сива и розова стая.



Чамурковата къща се състои от Главна къща и пристройка със Студио и две двойни стаи.
Главната къща разполага с 6 стаи /4 двойни, 1 тройна,1 единична/ и механа за 25 човека с пълно кухненско оборудване, Wi Fi интернет и компютър на разположение на всеки гост. Общият капацитет на главната къща е 12 гости.
На първия етаж е разположена сивата стая, която разполага със собствен санитарен възел. Тук се намира вътрешното барбекю, както и механата, чиято разгъната площ е 45 кв. м. Много уют и топлина в нея създават камината и оформените около нея миндери, маси и столове. Кухнята е снабдена с всички нужни посуди и най-модерни електроуреди.
На втория етаж се намират жълтата, синята, розовата, лилавата и тайната стаи. Те разполагат с общ санитарен възел. На етажа е изградена малка, симпатична тераса, която разкрива живописна гледка към Велико Търново. Всичките стаи тук са в ретро стил. Мебелите са старинни и реставрирани от самия собственик.
Отоплението на главната къща през зимните месеци е с камина на дърва с водна риза и радиатори във всички стаи.
Отделно е обособено и Студио, чиито интериор е решен във vintage стил, с напълно оборудвана кухня, санитарен възел, TV със сателитна телевизия, климатик, queen size легло и комфортен разтегателен диван. Капацитетът на Студиото е 2+2 гости.
В отделна сграда са обособени и 2 двойни стаи обзаведени в традиционен български стил, всяка от които със собствен санитарен възел, електрически радиатор и TV със сателитна телевизия. Стаите споделят общ хладилник, микровълнова фурна и електрическа кана.
Общият капацитет за настаняване на Чамурковата къща е за 20 души.

В озеленения двор можете да се насладите на слънчевите лъчи и свежия въздух, да релаксирате в комфортен надуваем басейн, да се отдадете на весели игри с децата или да приготвите вкусни гозби в пеща и външното барбекю под звуците на румоляща вода в прохладните летни нощи.

На 2 км от нас се намира плувен комплекс /басейн /, язовир за риболов и гледка към хълма Царевец. А архитектурният резерват с. Арбанаси отстои само на 3 км.

Така Чамурковата къща се превръща в един особено приятен пристан за отдих. В тихо селце и в същото време близо до шумния град и множеството туристически обекти.
По предварителна заявка може да бъде изпечено агне или малко прасенце.




Оферти за почивка от Чамурковата къща